سخت افزار کامپیوتری چیست ؟
درستی از آن را ارائه نداده اند. همچنین به بررسی بخش های مهم آن نمی پردازند. ما این خلأ را احساس کرده و در این نوشته به طور مفصل و با زبانی ساده و به دور از واژه های ثقیل انگلیسی به تشریح سخت افزار خواهیم پرداخت. این تشریح و دسته بندی بخش های مختلف سخت افزار جدیدترین دسته بندی و متناسب با علوم روز است.در این بخش از مقاله تعدای از قطعات به طور مختصر توضیح داده شده است.باقی آنها نیز در بخش بعدی مقاله ارائه خواهد شد.اما اگر می خواهید با هر کدام از قطعات و تکنولوژی آنها به صورت مفصل آشنا شوید سلسله مقالات بخش سخت افزار سایت را دنبال کنید. دوره آموزش تعمیر کامپیوتر
سخت افزار چیست؟
امروزه با پیشرفت علوم کامپیوتر و افزایش استفاده از دستگاه های الکترونیک واژه ی سخت افزار ،نرم افزار،برنامه نویسی و… زیاد به کار می رود.اما شناخت و آموختن هر یک نیازمند مطالعه ی دقیق و اصولی است.
سخت افزار یکی از شاخه های مهم علوم کامپیوتر محسوب می شود و به کلیه ی اجزا و قطعات کامپیوتر که به طور فیزیکی وجود دارند و می توان آنها را لمس کرد، Hard ware یا سخت افزار می گویند.آشنایی با سخت افزار و نحوه ی کارکرد هر کدام از قطعات ،کاربران را در استفاده ی هرچه بهتر از کامپیوتر کمک خواهد کرد.همچنین می توانند از همه ی پتانسیل ها و قابلیت های کامپیوتر خود به آسانی و به خوبی بهره بگیرند.
به طبع آشنایی و آموزش سخت افزار برای استفاده از قطعات ،نسبت به تولید قطعات بسیار آسان می باشد.تولید قطعات کامپیوتری کار ساده ای به نظر نمی رسد و هر کشوری قادر به تولید آنها نیست.
تولید و ساخت قطعات مهم و اصلی کامپیوتر منحصر به شرکت های خاصی می شود که اکثر آنها در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا ،چین ژاپن و… فعالیت دارند.
برای مثال ساخت پردازنده ی مرکزی(CPU) که یکی از مهمترین قطعات هر کامپیوتر است ،پیچیده ترین کاری است که بشر تاکنون انجام داده است.تکنولوژی به کار رفته در آن بسیار پیچیده و درعین حال ظریف و دقیق است .اما استفاده از آن آسان بوده و با دانش و تجربه آسان تر هم می شود.
کسانی را که با سخت افزار سروکار دارند می توان به دو دسته تقسیم نمود.دسته ی اول افرادی هستند که به طور تجربی کار می کنند و هدف آنها تعمیر و یا عرضه ی قطعات است.برای مثال اگر از آنها سؤال شود که حافظه ی CMOS کجاست و چه کاری انجام می دهد شاید نتوانند جواب دهند.
اما دسته ی دوم کسانی هستند که بیشتر به دنبال دانش و تکنولوژی به کار رفته در قطعات می باشند که این دانش را به صورت آکادمیک به دست می آورند.
درباره ی مدت زمانی که برای یادگیری و آشنایی با سخت افزار لازم است ،نیز می توان گفت دوره ی مشخصی ندارد و بیشتر بستگی به نوع آشنایی دارد.اگر هدف شخص مورد نظر صرف آشنایی با چند قطعه ی خاص آن هم در سطح ابتدایی باشد با گذراندن چند جلسه کلاس آموزشی یا بهره گیری از کتاب می تواند به خواسته ی خود برسد.
اما اگر بخواهد به صورت حرفه ای آموزش ببیند و کار کند نیازمند مدت زمان بیشتر ،صبرو حوصله و دقت و علاقه است. نکته ی دیگر این است سخت افزار مانند دیگر علوم کامپیوتری روز به روز دچار تغییر و دگرگونی می شود .در این بین بعضی از تکنولوژی های قدیمی تر از رده خارج می شود و جای خود را به فن آوری جدیدتر می دهد یا یک فن آوری قدیمی به روز شده و قابلیت هایی به آن افزوده خواهد شد.
همزمان با این به روز رسانی سخت افزاریست ها نیز باید دانش خود را ارتقاء دهند.پس نمی توان گفت ،کسی که برای دوره ی خاصی آموزش دیده کاملاً بر سخت افزار تسلط دارد بلکه باید قدم به قدم با تغییرات سخت افزار پیش رود تا بتوان نام سخت افزاریست را بر او گذاشت.
همان طور که گفتیم یکی دیگر از علوم کامپیوتر نرم افزار(Software) است که در مقابل سخت افزار قرار دارد.با وجود این برای استفاده از یک سیستم به هردوی آنها نیازمندیم.یعنی سخت افزار و نرم افزار باید درکنار هم و متناسب هم باشند. برخلاف سخت افزار ،نرم افزار به طور فیزیکی وجو ندارد و قابل لمس نیست.بلکه مجموعه ای از دستورالعمل های مرحله به مرحله است که هدف ویژه ای را دنبال می کند
منبع: پرتو آی تی