میزان استفاده از دستگاه های چاپگر چه به صورت منفرد و چه در قالب دستگاه های چندکاره چند صباحی است که رونق یافته. افزایش تنوع در انواع مدل های جوهرافشان و لیزری و کاهش قیمت این دستگاه ها و مواد مصرفی آن ها مزید بر علت بوده است. در این بخش سعی داریم به صورت مختصر و مفید درباره خرید چاپگر صحبت کنیم. آموزش تعمیرات پرینتر
قدم اول؛ شناسایی نیاز
اولین مرحله از تهیه چاپگر، شناسایی نیاز نام دارد. دراین گام باید بدانید که برای انجام چه کاری به چاپگرها نیاز پیدا کرده اید. پس از اینکه تکلیف خود را با نیاز کنونی مشخص کردید، قدری درباره فعالیت های احتمالی آینده تفکر کنید، زیرا تغییر نوع فعالیت ها در آینده ای نه چندان دور می تواند حجم نیاز شما را تغییر دهد و در انتخاب شما تاثیرگذار باشد. خدا نکند چاپگری را خریداری کرده و مجبور باشید پس از مدت کوتاهی دست به دامان نوع دیگری شوید.
چاپگرها در شکل های مختلفی عرضه می شوند. بد نیست پیش از آغاز هر اقدام عملی برای خرید، با انواع تکنولوژی چاپگرها مانند جوهرافشان و لیزری، اندازه آن ها، قابلیت های فنی و امکاناتی که عرضه می کنند، برندها، قیمت ها و شرکت های پشتیبان آن ها آشنایی بیشتری کسب کنید. توجه داشته باشید که دستگاه های چندکاره و موضوع وزن، ابعاد، مصرف انرژی و هزینه مواد مصرفی و غیره را نیز مورد توجه قرار دهید.
قدم دوم؛ تصمیم اولیه
در گام دوم باید بین دو تکنولوژی جوهرافشان و لیزری دست به انتخاب بزنید. در این باره می توانید تحقیقات وسیعی انجام دهید. چاپگرهای جوهرافشان همگی رنگی هستند، اما سرعت چاپ محدودی نسبت به لیزری ها دارند. قیمت دستگاه های جورافشان به طور معمول ارزان است و حداقل قیمت آن از حوالی 40 هزار تومان آغاز می شود. این در حالی است که حداقل قیمت چاپگرهای لیزری تک رنگ از 100 هزار تومان آغاز می شود.
برخلاف قیمت پایین چاپگر جوهرافشان، هزینه چاپ اسناد با این چاپگرها قدری بالاست. جوهرافشان ها از رنگی استفاده می کنند که در مخازنی به نام کارتریج عرضه می شوند و در حالت عادی برای چاپ 300 صفحه با کیفیت معمولی مناسب هستند. در کیفیت های بالا که رنگ بیشتری مصرف می شود تعداد صفحه ها تا 100 صفحه کاهش خواهد یافت. اگر قدری از حجم رنگ مورد استفاده بکاهید و آن را در وضعیت اقتصادی ( Eco ) تنظیم کنید شاید تا 600 صفحه را پاسخ گو باشد. چاپگرهای لیزری در نقطه مقابل قرار دارند. قیمت تونر آن ها که نقشی مشابه جوهر دارد در وهله اول بالاتر از کارتریج هاست، اما متوسط هزینه برای چاپ هر سند بسیار کمتر است. برای مثال، یک مخزن تونر کامل می تواند 2000 صفحه را با کیفیت معمولی چاپ کند که در کیفیت های بالا تا 1200 صفحه کاهش خواهد یافت. در حالی که در وضعیت اقتصادی ( Eco ) به سهولت 3500 صفحه را چاپ خواهد کرد!
به طور خلاصه می توان گفت که قیمت دستگاه های جوهرافشان ارزان تر است، اما مواد مصرفی آن نسبت به چاپگرهای لیزری هزینه بالاتری دارد.
امکان چاپ رنگی در چاپگرهای لیزری نیز مدت هاست که فراهم شده و قیمت آن ها نیز کاهش قابل ملاحظه ای داشته است. حداقل قیمت چاپگر لیزری رنگی در حدود 180 هزار تومان است.
اگر کیفیت رنگ ها اهمیت غیرقابل انکاری برای شما دارد ناگزیر به انتخاب تکنولوژی جوهرافشان هستید. اگر هم سر و کار شما با متن و رسم دیاگرام های ساده است و البته سرعت چاپ را هم امری ضروری می دانید از تکنولوژی لیزری استفاده کنید!
قدم سوم؛ انتخاب برند!
بازار داخلی ایران در کنف اختیار چهار برند بزرگ Canon، Epson، HP و Samsung است. در بازارهای جهانی نام های معتبر دیگری مانند Brother، Lexmark و Dell نیز روانه بازار ها می شوند که در ایران به سختی قابل ابتیاع هستند. تکنولوژی چاپ در جوهرافشان های Canon و HP مشابه است و درست در نقطه مقابل آن ها Epson با تکنولوژی انحصاری خود قرار گرفته.
در زمینه چاپگرهای جوهرافشان ویژه عکس، برند Sony نیز وارد عرصه می شود. شرکت های Canon، Epson و Sony فعالان اصلی بازار این نوع چاپگرها هستند.
در بازار چندکاره های جوهرافشان نیز Canon طلایه دار است و HP و Epson در مرتبه های بعدی قرار دارند.
اما حکایت بازار چاپگرهای لیزری قدری متفاوت است. به طور سنتی، بازار چاپگرهای لیزری در بازار ایران در اختیار HP است و Canon و Samsung برای کسب رتبه های بعدی رقابت می کنند.
در زمینه لیزری های رنگی نیز سهم Samsung فراتر از Canon است. این را از خاطر بردم که بگویم Samsung فقط در بازار لیزری ها و به خصوص لیزری های رنگی فعالیت جدی دارد.
علاوه بر انتخاب نام برند، لازم است درباره شرکت ارایه کننده خدمات پشتیبانی فنی نیز تحقیق مفصلی انجام دهید. اگر دستگاه شما خدای نکرده دچار مشکل شود، بسیاری از شرکت های ناشناخته به سهولت از ارایه خدمات فنی پشتیبانی گردن خالی می کنند. در این باره کمی حساس باشید!
? قدم چهارم؛ موضوع سازگاری
دوستانی که از دستگاه های قدیمی و سیستم عامل های مختلف استفاده می کنند به امر سازگاری چاپگر موردنظر با مشخصات فنی دستگاه خود دقت ویژه داشته باشند. برای مثال، برخی از چاپگرها با سیستم عامل Linux سازگاری ندارند، یا آنهایی که از لپ تاپ های Apple استفاده می کنند ممکن است هنگام استفاده از برخی مدل ها با مشکلاتی مواجه شوند. استفاده از رابط پرسرعت USB 2.0 نیز توسط برخی دستگاه ها پشتیبانی نمی شود. همچنین برخی از امکانات در مدل های منتخب ارایه می شوند. در این باره می توانید به وب سایت سازنده مراجعه کنید. این ها را گفتم تا ضرری متوجه شما نشود!
? و آخر اینکه
هر یک از تکنولوژی های جوهرافشان یا لیزری را که انتخاب کنید، باید مسائلی را رعایت کنید، در این باره در فرصتی بهتر صحبت خواهم کرد. به تصورم همین نکات می تواند در هنگام خرید چاپگرها مفید واقع شود!