سهم اصلی در بازار تبلت در ابتدا فقط در اختیار شرکت اپل بود که توانست با عرضه سری تبلت آیپَد انقلابی در عرصه تکنولوژی ایجاد نماید؛ ولی در ادامه شرکتهای دیگر مانند سامسونگ، آمازِن، گوگل، اِیسوس و اچپی نیز به فکر ارائه تبلت افتادند. تبلتهای iPad عموماً از کیفیت بالایی برخوردارند و معمولاً با تجهیز شدن به آخرین سختافزارهای روز کارایی بسیار بالایی از خود نشان میدهند.
سامسونگ نیز چند سالی است که با ارائه سری Galaxy Tab در حال رقابت با تبلتهای آیپَد میباشد. دیگر تولیدکنندگان نیز میدان را خالی نکرده و بطور مداوم در حال بروز رسانی تبلتهای خود میباشند.
تبلتها در ابعاد ۷ اینچی، ۱۰ اینچی و بزرگتر از ۱۰ اینچ تولید گردیدهاند که مسلماً تبلتهای ۷ اینچی به دلیل سبک و کوچک بودن از طرفداران ویژهای برخوردار است.
از این بین، شرکت اچپی با ارائه سری اسلیت از تبلتهای ۷ اینچی خود در سپتامبر ۲۰۱۲ میلادی پا به میدان رقابت گذاشته است. اولین نکته قابل توجه در مورد این تبلت قیمت آن است که از این نظر جزء تبلتهای ارزان قیمت محسوب میگردد اما در مقایسه با تبلت کیندل فایِر آمازون کمی گرانتر است.
گوگل هم با تولید سری تبلتهای نکسوس که وظیفه ساخت نکسوس ۷ را ایسوس و نکسوس ۱۰ را سامسونگ بر عهده داشت، وارد دنیای تبلتها شد. نکسوس ۷ یکی از پرفروشترین تبلت اندرویدی جهان در سال ۲۰۱۲ شناخته شد، و هم اکنون گوگل با تولید نسل دوم نکسوس ۷ بسیاری از نواقص سری اول را رفع کرد. نکسوس ۷ سری اول از پردازنده ۴ هستهای Nvidia Tegra 3 با فرکانس ۱٫۲ گیگاهرتز و یک گیگابایت رم و صفحه نمایش وضوح بالا یعنی ۱۲۸۰×۸۰۰، یکی از ایرادات وارده بر نکسوس ۷ سری اول، فقدان دوربین پشت بود. نکسوس ۷ سری دوم بسیاری از نواقص سری قبل را حل نموده است که از جمله آنها میتوان پردازنده قویتر snapdragon S4 pro و ۲ گیگابایت رم و دوربین ۵ مگاپیکسلی و صفحه نمایش تماماً وضوح بالا (Full HD) یعنی ۱۰۸۰×۱۹۲۰ و با ضخامت کمتر از سری اول میتوان اشاره کرد.
شرکت ایسوس هم با تولید سری تبلتهای بسیار با کیفیت transformer pad و تبلتهای بسار ارزان قیمت Memo pad، و فبلت fonepad که تبلتی ۷ اینچی با قابلیت تماس تلفنی، و سری Padfone که مبایلی ۴ اینچی است که به داخل داک تبلت ۱۰ اینچ میرود و به تبلتی ۱۰ اینچی تبدیل میشود، اشاره کرد. آموزش تعمیر تبلت
تبلت ۲۰ اینچی پاناسونیک که نسخه کامل ویندوز ۸ بر روی آن نصب شده است فعلاً بزرگترین تبلت عرضه شده میباشد. تبلت ۲۰ اینچی پاناسونیک از پردازنده Core i5 اینتل سری U بهره میبرد و از این رو قادر به اجرای نسخه کامل ویندوز ۸٫۱ مایکروسافت است. صفحه نمایش ۲۰ اینچی آن دارای تفکیکپذیریِ ۳۸۴۰ در ۲۵۶۰ پیکسل است و از ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD بهره میبرد.[۱]
از شرکتهای ایرانی تولید کننده تبلت، برند فراسو میباشد[۲] که از سال ۱۳۹۲ با راهاندازی خط تولید با فناوری SMT در کارخانجات خود واقع در شهرک صنعتی پرند، اولین تبلت خود را با نام فست ۷۱۱ وارد بازار نمود.[۳]